Natečaji

Skladateljski natečaj za nove cerkvene zborovske skladbe JSKD, območna izpostava Rogaška Slatina v soorganizaciji s Slovenskim Cecilijinim društvom, 2020

  1. nagrada: Ti je kaj ljubše kot pšenični klas (SATB in/ali glas in orgle) – Ivan Florjanc
  2. nagrada: /
  3. nagrada: O, Gospa, o Mati mojaMatic Podobnik

Posebna nagrada Cecilijinega društva: Slišal sem tvojo besedo – Katarina Vidmar
Nagrada za perspektivnega mladega avtorja do 25 let: Matic Podobnik

 

Slovenska maša v čast sv. Martinu Tourskemu  Natečaj za novo skladbo – Izid natečaja

Na javni razpis za novo slovensko mašo v čast sv. Martinu Tourskemu je prispelo sedem skladb, ki so vse ustrezale pogojem razpisa. Za oceno prispelih skladb je razpisovalec imenoval strokovno komisijo v sestavi: mag. Tomaž Faganel, dirigent in muzikolog, prof. emeritus, mag. art. Uroš Lajovic, dirigent in skladatelj (oba Ljubljana) in red. prof. dr. Franz Karl Praßl, teolog, cerkveni glasbenik in dirigent (Gradec – Rim). Komisija je pregledala prispele skladbe in v smislu 6. točke natečaja za objavo, izvedbo v nedeljo 13. novembra 2016 in denarno nagrado izbrala skladbo Maša v čast sv. Martinu, ki jo je natečaju posredoval Damijan Močnik. Dodatnih skladb za objavo v smislu 2. stavka 6. točke natečaja komisija ni priporočila. Razpisovalec natečaja bo poskrbel za uresničitev 9. točke natečaja.

Kulturno društvo Evropski kulturni center sv. Martin Tourski – Slovenija

Ljubljana, 26. aprila 2016

 

III. natečaj za cerkveno bogoslužno skladbo, 1999

Izbrane so bile skladbe vabljenih skladateljev J. Močnika, J. Osredkarja, U. Pompe in S. Vrmšaka. Izšle so v zbirki društva III. Natečaj za cerkveno bogoslužno skladbo in kot posamezne skladbe. Gl. Založništvo.

II. natečaj za cerkveno bogoslužno skladbo, 1998

Izbrane so bile skladbe I. Florjanca, E. Gašperšiča (2), A. Geržiniča, A. J. Kropivška (2), D. Močnika (3) in T. Sadarja. Izšle so v zbirki društva II. Natečaj za cerkveno bogoslužno skladbo. Gl. Založništvo.

I. natečaj za cerkveno bogoslužno skladbo, 1997

Izbrane so bile skladbe vabljenih skladateljev I. Florjanca, D. Močnika, A. Missona, M. SAtrmčnika in J. Trošta. Izšle so v zbirki društva I. Natečaj za cerkveno bogoslužno skladbo. Gl. Založništvo.